ZBZ u Osijeku na druženju s društvenim poduzetnicima

U sklopu projekta Zajedno smo bolji i jači na tržištu, Zajednica braniteljskih zadruga u Osijeku je 23. rujna sudjelovala na tematskom forumu Društveno poduzetništvo – ISKORAK u novu ekonomiju i, u sklopu njega, Festivalu društvenog poduzetništva.

Događaj, u organizaciji Udruge Slap i Modre niti d.o.o. u sklopu Panona festa 2022., okupio je društvene poduzetnike iz cijele Hrvatske, a govorilo se i raspravljalo o razvoju društvenog poduzetništva, mladima u društvenom poduzetništvu te mrežama podrške i udruživanjima u društvenom poduzetništvu. Festivalski dio, odnosno, sajam, bio je prilika za predstavljanje dobre prakse društvenog poduzetništva. Zajednica braniteljskih zadruga predstavila je projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ , društveno poduzetništvo te autohtone i domaće proizvode svojih suradnika, kao i web shop „Zajedno naše“, kojeg možete posjetiti putem ove poveznice, a više informacija o suradnji vezanoj za web-shop pročitajte ovdje.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Share this post