ZBZ sa suradnicima na sajmu i ruralnom parlamentu u Šibeniku

U Šibeniku su se, u konferencijskom centru Amadria Park Hotela Ivan, od 25. do 28. studenog održali 19. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, u sklopu projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ na kojem je sudjelovala i Zajednica braniteljskih zadruga s predstavnicima suradnicima braniteljskih zadruga, te 4. Hrvatski ruralni parlament HMRR, na kojem su sudjelovali i članovi projektnog tima.

Sajam je organiziralo društvo Dubrovnik Sun d.o.o., u suorganizaciji Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Hrvatske gospodarske komore – Šibenik, Hrvatske gospodarske komore – Dubrovnik, te partnera sajma Hrvatske mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede je organizirala ruralni parlament.

Sajam je okupio OPG-ove, male proizvođače, udruge i zadruge koje su predstavili svoje autohtone i domaće proizvode i rukotvorine, a naglasak je bio na ekološkim i tradicionalnim proizvodima. U sklopu aktivnosti vezanih uz projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ Zajednica braniteljskih zadruga predstavila je projekt, te autohtone i domaće proizvode svojih suradnika – Modro zelene zadruge iz Kule Norinske, Braniteljsko socijalno-radne zadruge Okus mora i miris zemlje iz Poljica, BZ Dalmatia Ruralis iz Sinja te drugih, a, kao i novootvoreni webshop „Zajedno naše“, koji se može posjetiti putem ove poveznice, a više informacija o suradnji vezanoj za web-shop može se pronaći ovdje.

Također, članovi projektnog tima projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ su, sudjelovali i na aktivnostima i predavanjima 4. Hrvatskog ruralnog parlamenta te su, u sklopu Ruralnog caféa, izlagače i dionike koji će biti u funkciji transformacije poslovanja na koncept društvenog poduzetništva informirali o društvenom poduzetništvu, društvenom poduzetništvu u ruralnim sredinama (suradnja s CERURA HR) i temama vezanima za EU projekte, financiranju putem EU fondova, autohtonim proizvodima, udruživanjima proizvođača i o ekološkoj proizvodnji.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Share this post