Pink Day

ZBZ sa suradnicima na Pink Dayu

U Zagrebu se, na terasi Muzeja suvremene umjetnosti, 27. lipnja održao 8. međunarodni festival ružičastog vina „Pink Day Zagreb“, na kojem je, sa svojim suradnicima, bila i Zajednica braniteljskih zadruga.

Na festivalu se predstavilo oko 50 vinara sa oko 100 ružičastih vina, a u dijelu festivala „Green in Pink“, proizvođači su predstavili i svoja ekstra djevičanska maslinova ulja. Festival je ove godine imao i partnera – Republiku Austriju, a održana su i prigodna predavanja i radionice,

Među ostalim vinima Vinogorja Komarna, Zajednica braniteljskih zadruga predstavila je Societas Rose vino Modro zelene zadruge, kao i njihovo maslinovo ulje, te je u isto vrijeme promovirala i njohov novi vizualni identitet.

Ovo je još jedna od promotivnih aktivnosti koju je Zajednica braniteljskih zadruga organizirala za svoje suradnike u sklopu projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“. Projekt se  provodi s ciljem povećanja konkurentnosti Zajednice i zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji na tržištu, te se u sklopu njega organiziraju edukativne radionice o društvenom poduzetništvu, promoviraju domaći proizvodi, rukotvorine i usluge suradničkih zadruga, udruga, pojedinaca i OPG-ova, ojačavaju kapaciteti Zajednice, sudjeluje na sajmovima, te na drugim događajima kojima je cilj povećati broj uspješnih priča iz društvenog poduzetništva. Također, kao dio promotivnih aktivnosti, pokrenut je i web-shop zajednonase.hr o kojem više možete pročitati ovdje.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je Zajednica braniteljskih zadruga dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Više o projektu možete saznati na stranici zajednojaci.hr, a dio ugođaja s Pink Daya donosimo u fotogaleriji.

Share this post