ZBZ sa suradnicima na 16. nacionalnom sajmu pršuta u Sinju

Zajednica braniteljskih zadruga sa suradničkim je zadrugama sudjelovala na 16. nacionalnom sajmu pršuta održanom 4. i 5. lipnja u Sinju.

Pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-Dalmatinska županija te su se, uz poštivanje epidemioloških mjera, na sajmu predstavili proizvođači pršuta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te drugi proizvođači domaćih proizvoda koji su izložili proizvode kao što su vino, sir, maslinovo ulje, prerađene ribe, povrća, sokovi, žestice, pekarske proizvode…

U sklopu projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, u organizaciji Zajednice braniteljskih zadruga, na sajam su se prijavile i sa svojim proizvodima i uslugama sudjelovale Proizvodno uslužna zadruga SVETI IVAN, Braniteljska socijalno-radna zadruga EKO NARONA, Proizvodno uslužna zadruga MODRO ZELENA, Proizvodno uslužna zadruga PROKOPICA i Goračići, zadruga branitelja za proizvodnju i usluge iz područja doline Neretve, te Poljoprivredna braniteljska zadruga LINTAR iz Kaštel Sućurca i Braniteljska zadruga OKUS MORA I MIRIS ZEMLJE iz Poljica.

Projekt  „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ provodi se s ciljem povećanja konkurentnosti Zajednice i zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji na tržištu te se njime promiče društveno poduzetništvo. Ovo je samo jedan od niza sajmova na kojima će ZBZ sudjelovati sa svojim suradnicima u svrhu povećanja konkurentnosti i vidljivosti proizvoda svojih suradnika. Zajednica braniteljskih zadruga uskoro otvara web-shop zajednonase.hr o kojem više možete pročitati ovdje, a za sve dionike društvenog poduzetništva, pa tako i za svoje suradnike Zajednica braniteljskih zadruga organizira i edukativne radionice o društvenom poduzetništvu koje najavljujemo putem stranice www.zajednojaci.hr, gdje se može saznati i više o projektu.

Projekt “Zajedno smo bolji i jači na tržištu”

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Share this post