Zajedničkim snagama braniteljske zadruge sudjelovale na prvom ovogodišnjem sajmu

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, Ministarstvo hrvatskih branitelja na zagrebačkom je Jarunu 28. svibnja organiziralo Sajam proizvoda i usluga zadruga hrvatskih branitelja, na kojem je, sa suradničkim zadrugama sudjelovala i Zajednica braniteljskih zadruga.

Sajam se održao uz poštivanje epidemioloških mjera, a na njemu je sudjelovalo oko dvadeset braniteljskih zadruga koje su predstavile svoje poljoprivredne proizvode, voće i povrće te njihove prerađevine, voćne likere, vina, sireve, pekarske proizvode, morske proizvode, rukotvorine, suvenire…

U organizaciji Zajednice braniteljskih zadruga, na sajam su se prijavile i sudjelovale Braniteljska socijalno-radna zadruga EKO NARONA, Proizvodno uslužna zadruga SVETI IVAN, Proizvodno uslužna zadruga MODRO ZELENA, Proizvodno uslužna zadruga PROKOPICA i Goračići, zadruga branitelja za proizvodnju i usluge iz područja doline Neretve, te Poljoprivredna braniteljska zadruga LINTAR iz Kaštel Sućurca i Braniteljska zadruga OKUS MORA I MIRIS ZEMLJE iz Poljica.

Zajedno sa Zajednicom braniteljskih zadruga, predstavile su svoje usluge i proizvode koji su se mogli i kupiti, a u sklopu Sajma za posjetitelje je bio organiziran i prigodni program.

Zajednica braniteljskih zadruga je sudjelovanje na sajmu za svoje suradnike organizirala sklopu aktivnosti projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ koji se provodi s ciljem povećanja konkurentnosti Zajednice i zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji na tržištu te kojim se promiče društveno poduzetništvo. Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom se zajedničkim snagama može postići veća konkurentnost te vidljivost proizvoda zadruga te njihovih usluga i rada, a ZBZ će nastaviti i dalje organizirati promotivne aktivnosti, sajmove i otvarati dodatne mogućnosti za prodaju proizvoda svojih suradnika. Samo jedna od njih je i web-shop zajednonase.hr o kojem više možete pročitati ovdje.

Dio atmosfere sa Sajma proizvoda i usluga zadruga hrvatskih branitelja održanog na Jarunu može se vidjeti i u fotogaleriji.

Projekt “Zajedno smo bolji i jači na tržištu”

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Više o projektu možete saznati na stranici zajednojaci.hr.

Share this post