Zajednica na „Medenom sejmu” u Krapini

Tim projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, te ostali članovi Zajednice braniteljskih zadruga započeli su sa sudjelovanjem na prosinačkim sajmovima. Tako su u subotu, 4. prosinca, sudjelovali na „Medenom sejmu” koji se održao u Krapini povodom dana grada.

Sajam su organizirali Turistička zajednica grada Krapine, Grad Krapina i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, a na njemu su sudjelovali izlagači s medom, proizvodima od meda, rukotvorinama, ukrasima, suvenirima i tradicionalnim i domaćim proizvoda.

Predstavnici Zajednice braniteljskih zadruga predstavili su projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, održali informativni događaj za dionike koji će biti u funkciji transformacije poslovanja na društveno poduzeće, domaće i tradicionalne proizvode i usluge svojih suradnika braniteljskih zadruga kao što je Modro zelena zadruga, te su promovirali društveno poduzetništvo, financiranja putem EU fondova te web-shop Zajednice braniteljskih zadruga zajednonase.hr.

Ovo je tek prvi odlazak na sajam i promotivne događaje od planiranih u prosincu na kojima ZBZ planira sudjelovati sa svojim suradnicima.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Share this post