Zajednica braniteljskih zadruga na Danima mandarina u Opuzenu

Poljoprivredna i tehnička škola Opuzen i Centar Europe Direct Dubrovačko-neretvanske županije organizirali su i ove godine Dane mandarina, u sklopu kojih je održan i prigodni sajam.  Na sajmu je sudjelovalo sedam izlagača, malih proizvođača, OPG-ova sa svojim autohtonim eko proizvodima.

Svoj štand na sajmu imala je Zajednica braniteljskih zadruga sa suradničkom Modro zelenom zadrugom koja je predstavila svoja Societas vina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, suhe smokve i namaz od smokve. Predstavili su se i proizvodi i usluge Zajednice braniteljskih zadruga, projekt “Zajedno smo bolji i jači na tržištu”, promoviralo društveno poduzetništvo, prodaja autohtonih i domaćih proizvoda, te se sa zainteresiranima razgovaralo o plasmanu njihovih proizvoida putem web shopa Zajednice braniteljskih zadruga zajednonase.hr

Sajam su upotpunili svirači, a organiziran je bio i ručak.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Share this post