U Metkoviću održan 8. Eko rural

U metkovskom Gradskom parku u nedjelju se, 22. svibnja održao 9. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko Rural“, kojeg je, sa suradnicima, organizirala i na kojem je sudjelovala i Zajednica braniteljskih zadruga.

Ove godine sajam se održao u svom „starom“ terminu, tijekom Smotre folklora jadranske hrvatske „Na neretvu misečina pala“. Organizatori su bili Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga, Modro zelena zadruga, uz Grad Metković, Turističku zajednicu grada Metkovića i KUD Metković, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Sajam se održava s ciljem pružanja podrške malim poljoprivrednim proizvođačima s ruralnih područja, ponajviše ekoloških proizvođača i onih koji se bave izradom rukotvorina. Cilj je i otvaranje novih mogućnosti razvoja ruralnih područja kroz očuvanje okoliša i razvoj ruralnog eko turizma, kao i edukacija sudionika i posjetitelja sajma o poljoprivredi i društvenom poduzetništvu.  

Tako su se na ovogodišnjem Eko ruralu predstavili predstavnici zadruga, OPG-ova, društvenih poduzetnika, malih poljoprivrednika i obrtnika iz cijele Hrvatske i Hercegovine, koji su predstavili autohtone i domaće proizvode i rukotvorine, kao i inovativne pristupe društvenom poduzetništvu, a među njima je, sa suradnicima, bila i Zajednica braniteljskih zadruga.

Zajednica braniteljskih zadruga održala je i edukativno predavanje o društvenom poduzetništvu i predstavila projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., a provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Share this post