početna konferencija

Početna konferencija projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“

Zajednica braniteljskih zadruga je 28. prosinca 2020. održala online početnu konferenciju projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“.

Na konferenciji su predstavljene planirane aktivnosti projekta, njegovi ciljevi te na koji način će se u sklopu njega povećati zapošljivost sudionika, prihvatljivost društvenog poduzetništva te tržišno vrednovanje i prodaja autohtonih proizvoda.

Na online konferenciji su sudjelovali predstavnici braniteljskih zadruga, OPG-ova, udruga, drugih organizacija civilnog društva, tvrtki, institucija, članovi Zajednice braniteljskih zadruga i drugi pojedinci zainteresirani za projekt te njegove ciljeve kojima će se povećati kvaliteta života u lokalnim zajednicama i općenito u društvu Republike Hrvatske.

Projektom „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ se želi povećati konkurentnost i održivost Zajednice braniteljskih zadruga na tržištu te zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i to provedbom aktivnosti vezanih uz prodaju proizvoda, posebno autohtonih, edukaciju, pokazne vježbe u svezi same proizvodnje, načina i područja gdje se proizvode, kako bi se šira javnost mogla informirati.

Krajnji cilj Zajednice braniteljskih zadruga je stvoriti uspješnog društvenog poduzetnika, koji će svojim djelovanjem postići ciljeve povećanja održivosti poslovanja umreženih zadruga, poslovnih subjekata i pojedinaca. To će dovesti do povećanja zaposlenja, očuvanja kulturnog nasljeđa koje je povezano s autohtonim proizvodima i ekološkom proizvodnjom, kao i općenito veće kvalitete života u zajednici.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je vrijedan 1.108.497,50 kuna, za što je Zajednica braniteljskih zadruga dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna.

Share this post