Nove suradnje Zajednice braniteljskih zadruga

U sklopu projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, Zajednica braniteljskih zadruga stalno straži nove prilike za razvoj svoje društveno-poduzetničke priče i napredak svojeg i suradničkog poslovanja. Tako su u siječnju predstavnici Zajednice posjetili nove buduće suradnike kako bi se dogovorili o zajedničkim aktivnostima.

Prvi posjet, 24. siječnja, bio je u Koprivnici kada se s Udrugom „Bolje sutra“ dogovorila o budućoj suradnji vezanoj uz zajedničko nastupanje na tržištu, uz nastupanje na sajmovima, prodaji autohtonih proizvoda, njihovom plasmanu na tržište, promoviranju i prodajom putem web-shopa „zajednonase.hr“. Udruga „Bolje sutra“ svojim društvenim poduzećem Koprivita proizvodi autohtone i domaće proizvode od koprive među kojima su tjestenine, slastice i namazi od koprive te žestoka pića.

Drugi posjet bio je u Kalrovcu 25. siječnja 2022. u prodavaonici „Sa grunta do stola“. Prodavaonicu je otvorila Braniteljska socijalno-radna zadruga SFERA iz Karlovca te se u njoj prodavaju autohtoni poljoprivredni proizvodi koje su uzgojili i preradili braniteljske zadruge, OPG-ovi i poljoprivredni proizvođači iz Republike Hrvatske. S njima je dogovorena suradnja o prodaji braniteljskih proizvoda suradnika Zajednice braniteljskih zadruga te buduće javno predstavljanje projekta „Zajedno smo bolji i jači“ u Karlovcu.

Zajednica poziva sve društvene poduzetnike i one koji to žele biti da se uključe u informativne događaje koje organizira, o čemu će se putem stranice pravovremeno izvijestiti, te da svoje proizvode plasiraju na web-shop zajednonase.hr, o čemu se može više pročitati ovdje.

Projekt “Zajedno smo bolji i jači na tržištu”

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt je vrijedan 1.108.497,50 kuna, za što je Zajednica braniteljskih zadruga dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna.

Share this post