Neretvanske zadruge na sajmu braniteljskih-boračkih zadruga u Mostaru

Zajednica braniteljskih zadruga je sa suradničkim zadrugama iz doline Neretve, u četvrtak je, 10. lipnja, sudjelovala na 4. Sajmu braniteljskih-boračkih zadruga u HNŽ/K.

Sajam su u ulici Nikole Šubića Zrinskog (šetnica) organizirali Ministarstvo za pitanja branitelja-boraca Hercegovačko-neretvanske županije/kantona i Referalni centra branitelj/borac „Zadrugar“, a na njemu su braniteljske/domaće zadruge, OPG-ovi/PPG-ovi obrti i branitelji/borci pojedinci predstavili svoje domaće i ekološke proizvode, voće i voćne prerađevine, šumske plodove, vina, med i medne prerađevine, prirodnu kozmetiku, rukotvorine te druge proizvode koji su se mogli i kupiti.

Kao događaj vezan uz aktivnosti projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, Zajednica braniteljskih zadruga je organizirala sudjelovanje svojih suradnika iz doline Neretve na sajmu te su se, uz Zajednicu, na njemu posjetiteljima i drugim sudionicima predstavili Braniteljska socijalno-radna zadruga EKO NARONA, Proizvodno uslužna zadruga SVETI IVAN, Proizvodno uslužna zadruga MODRO ZELENA, Proizvodno uslužna zadruga PROKOPICA te Goračići, zadruga branitelja za proizvodnju i usluge.

Među ostalim događajima na sajmu, uz nastup tamburaša održana je i degustacija tradicionalnih jela iz Hrvatske i Hercegovine koja su pripremili izlagači, a dio atmosfere sa sajma može se vidjeti i u fotogaleriji.

Projekt “Zajedno smo bolji i jači na tržištu”


Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Share this post