Hrvatski krš i vino – ZBZ i suradnici na novim sajmovima i informativnim događajima

Članovi Zajednice braniteljskih zadruga, zajedno sa predstavnicima suradničke Modro zelene zadruge, krajem listopada i početkom studenog 2021. su, u sklopu aktivnosti projeta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ sudjelovali na informativnim događajima/susretima i sajmovima na kojima su predstavljeni domaći i autohtoni proizvodi te

Projektni tim i predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić 22. listopada su u Obrovcu sudjelovali su na Mediteranskom simpoziju “Dani hrvatskih krških pašnjaka”, održanom u organizaciji Udruge poljoprivrednika na područjima krških pašnjaka u Republici Hrvatskoj “Hrvatski krški pašnjaci”, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Jedan od govornika na simpoziju bio je i voditelj projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ Nebojša Jerković, koji je  govorio o perspektivama autohtonih proizvoda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, projektu, ekološkoj poljoprivredi, udruživanju poljoprivrednika i društvenom poduzetništvu. O navedenim temama informirali su se i sudionici sajma održanom u sklopu simpozija, budući da su predstavnici ZBZ na njemu predstavili i svoje usluge i rad, usluge i proizvode svojih suradnika, te web-shop zajednonase.hr.

Konferencija o krškoj poljoprivredi održala se i 27. listopada u Splitu, naziva  „Hrvatski branitelji na svojoj zemlji – poljoprivreda na krškim područjima, prilike i izazovi“, a organizirala ga je Udruga veterana 4. gardijske brigade uz stručno pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva poljoprivrede. Na konferenciji su prisustvovali članovi projektnog tima uz predsjednika ZBZ-a, a na panel raspravi jedan od govornika je bio i voditelj projekta Nebojša Jerković uz poljoprivrednika Antu Franića te ravnatelje Uprava Ministarstva poljoprivrede Gorana Lipavića i Zdravka Baraća.

O projektnim aktivnostima, društvenom poduzetništvu, autohtonim proizvodima te uslugama i proizvodima Zajednice i suradnika mogli su se informirati i posjetitelji i sudionici „31. Međunarodnog susreta vinogradara i vinara – Sabatina“, koja se održala od 4. do 7. studenoh u Cavtatu, gdje su članovi projektnog tima sudjelovali na sajmu, a, u ime suradničke Udruge K7, priznanje je za doprinos u razvoju vinogradarstva i vinarstva primio voditelj projekta Jerković.  U svom govoru se također dotakao važnosti suradnji i udruživanja u društvenom poduzetništvu.

Projekt “Zajedno smo bolji i jači na tržištu”

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijedan je 1.108.497,50 kuna, za što je ZBZ dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna – i to u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo razine 1. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Share this post